• banners/banner-uitbreiding-vdl-nedcar.jpg
 • banners/banner-herontwikkeling-locatie-munnikstraat.jpg
 • banners/banner-windmolenpark-holtum-noord.jpg

Het Dorpsplatform is de overkoepeling van diverse werkgroepen welke te maken hebben met leefbaarheid in Holtum.. De diverse initiatieven hieromtrent welke al liepen zijn samengevoegd om als eenheid samen aan het thema en belang van leefbaarheid te werken. We doen dit al ruim 20 jaar.

      Nieuwsitems:

 • Holtum Helpt Holtum

  • door Administrator
  • 12-04-2020

  ‘Holtum Helpt Holtum’   Het zijn vreemde tijden waarin we momenteel leven. Niet meer naar je werk kunnen, niet meer in groepen kunnen sporten, niet meer gezellig samen zijn en geen feestjes meer. Naast deze zaken zijn er, zeker voor de ouderen en risicogroepen, nog meer uitdagingen om deze periode door te komen. Gelukkig is er in ons dorp al vaak sprake van hulp door buren en/of familie, maar een aanvulling hierop is waarschijnlijk nodig om die hulp waar nodig & mogelijk breder te trekken. Het dorpsplatform Holtum en de werkgroep Holtum2.0 willen hier graag iets aan doen en hebben daarom een actiegroep ‘Holtum helpt Holtum’ in het leven geroepen!   Het doel van ‘Holtum helpt Holtum’ is dat dorpsbewoners, jong en oud(er), elkaar kunnen helpen en steunen waar ze maar kunnen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan boodschappen voor iemand doen, de hond uitlaten, eenzame ouders een opkikker geven door een kaartje te sturen, af en toe te bellen of voor iemand eens een bakje vers gemaakte soep te brengen. Op onze Facebookpagina Holtum.nu staan al diverse voorbeelden, maar je kunt ook zelf ideeën aandragen. Wij willen vooral vraag en aanbod van hulp op elkaar afstemmen. Belangrijk is hierbij dat wij de privacy van zowel vragers als aanbieders van hulp scherp in het oog zullen houden!   Ben jij iemand die onze inwoners wilt helpen? Of ben je misschien iemand die onze hulp wel heel goed kan gebruiken of weet wie dringend hulp nodig heeft? Laat het ons dan weten! Stuur een e-mail naar holtumhelptholtum@outlook.com en vermeld hierin je naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres, leeftijd en of je graag hulp ontvangt of aanbiedt. Vertel hier ook bij op welke gebieden je graag deze hulp ontvangt of aanbiedt. Wil je graag meer informatie ontvangen, dan kun je contact opnemen met Frits Suntjens via 06 531 60 004. Je kunt hem ook bellen om je hulp aan te bieden of om hulp te vragen.   Ook kan je onderstaand invulstrookje invullen en inleveren op Buchterweg 4 te Holtum. Samen moeten we dit kunnen doen, want samen staan we sterk! ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Naam:……………………………………………………………………………………….. Adres:……………………………………………………………………………………….. Telefoonnummer:………………………………………………………………………….. E-mailadres:………………………………………………………………………………… Leeftijd:……………………………………………………………………………………… Streep door wat niet van toepassing is: Ik bied graag mijn hulp aan:                        Ik heb hulp/steun nodig voor/bij: ………………………………………………………………………………………………. ……………………………………………………………………………………………

 • Programma Dorpsfeest Holtum 2019

  • door Administrator
  • 01-08-2019

  Op 7 september 2019 staat de 7de editie van het Dorpsfeest Holtum gepland. Dit jaar heeft, zoals jullie inmiddels weten, de organisatie gekozen voor een héél verrassende locatie namelijk de voormalige basisschool St. Martinus in Holtum. De reacties op de locatiekeuze zijn overweldigend en veelbelovend en we hopen dan ook op een geweldige opkomst. Lees het het volledige programma in de flyer.

 • Open Tuinen Dag in Holtum

  • door Administrator
  • 14-07-2019

  Holtum 2.0 is van plan om voor het eerst in Holtum een OPEN TUINEN DAG te organiseren. Het voornemen is om dit bij voldoende deelname te doen op zondag 22 september van 13.00 tot 18.00 uur. De OPEN TUINEN DAG is bedoeld om geïnteresseerden de kans te geven om gratis een kijkje te nemen in de opengestelde tuinen. Het gaat niet alleen om speciale tuinen, maar ook om gewone tuinen. Hierdoor ontstaat niet alleen de mogelijkheid ideeën op te doen, maar ook om een praatje te maken en andere mensen (beter) te leren kennen. In feite komt dus elke tuin in Holtum in aanmerking. Aanmelden of meer info? Lees meer over de Open Tuinen Dag in Holtum.

 • Geen windturbines Holtum-Noord en Sluisweg

  • door Administrator
  • 14-07-2019

  Windturbines op Holtum-Noord geven extra milieuhinder en schaden de leefbaarheid voor de bewoners van Illikhoven, Visserweert, Schipperskerk, Buchten, Holtum, Baakhoven en Oud Roosteren. Het gebied ondervindt reeds veel stof en geluidshinder van industrie en verkeer langs het kanaal en de A2. Wij Allen die tegen de komst van windturbines op Holtum-Noord zijn constateren: Aantasting beschermd landschap Rivierpark Maasvallei. Geluidsoverlast Horizonvervuiling Schade aan fauna (onder andere trekvogels en de vleermuizen in het gebied) Hinderlijke slagschaduw Afstand tot woningen: binnen de 500 meter afstand! Gezondheidsrisico’s, artsen melden klachten als: slaapstoornis, verhoogde bloeddruk, hartinfarct, evenwichtsverlies, duizeligheid En verzoeken Windturbines horen niet thuis in de directe omgeving van woningen en fauna. Zonne-energie is een beter alternatief in deze regio! Onderteken de online petitie en klik op onderstaande link: https://geenwindmolensholtumnoord.petities.nl/

 • 11e editie Houtemse Gezèt - Juni 2019

  • door Administrator
  • 25-06-2019

  Editie 11 van de Houtemse Gezèt is nu online. Onderwerpen in de Gezèt zijn: Kennismaking nieuwe voorzitter Dorpsplatform Holtum Dorpsfeest Holtum Informatieavond Werkgroep Zorg En meer... Lees de Gezèt nu online.

 • Verbindingsgroep Leefbaar Holtum

  • door Administrator
  • 25-06-2019

  In Holtum zijn allerlei inwoners actief bezig in het belang van de leefbaarheid van de inwoners van Holtum. Allerlei werkgroepen zijn bezig om de leefbaarheid te bewaken, zo zijn er een aantal Holtummers vertegenwoordigd in het buurtenplatform dat zich bezighoudt met de verbreding van de A2, de klankbordgroep VDL Nedcar houdt zich bezig met de gebiedsontwikkeling bij VDL Nedcar en ook bij het grensmaasproject is een vertegenwoordiger van Holtum betrokken. Momenteel is gezien de ontwikkelingen omtrent de windmolens een werkgroep “Windmolens” in oprichting en vanuit Holtum 2.0 is er ook op allerlei fronten aandacht voor de leefbaarheid in het dorp. Zo worden er tal van activiteiten georganiseerd en is er aandacht voor de jeugd, de ouderen, de veiligheid en de verkeersproblematiek. Al deze werkgroepen vallen onder de paraplu van het Dorpsplatform. Zie een overzicht van de werkgroepen op de achterzijde en bezoek regelmatig onze website www.dorpsplatformholtum.nl. Op initiatief van het dorpsplatform is besloten om een collectief te vormen met vertegenwoordigers van een aantal werkgroepen om de krachten nog meer te bundelen en om samen een vuist te kunnen maken. Dit collectief heeft de naam Verbindingsgroep Leefbaar Holtum gekregen.. Lees de hele brief van de Verbindingsgroep Leefbaar Holtum online.

 
 
 
 
 
 
 
 


Dorpsplatform Holtum