• banners/banner-uitbreiding-vdl-nedcar.jpg
 • banners/banner-herontwikkeling-locatie-munnikstraat.jpg
 • banners/banner-windmolenpark-holtum-noord.jpg

Het Dorpsplatform is de overkoepeling van diverse werkgroepen welke te maken hebben met leefbaarheid in Holtum.. De diverse initiatieven hieromtrent welke al liepen zijn samengevoegd om als eenheid samen aan het thema en belang van leefbaarheid te werken. We doen dit al ruim 20 jaar.

      Nieuwsitems:

 • Dorpsbijeenkomst

  • door Administrator
  • 06-03-2018

  Het is bijna zover. De dorpsbijeenkomst waar wij al zo lang naar uitkijken en naar toe hebben gewerkt. Deze zal op vrijdagavond 9 maart aanstaande van 19.00 tot ca. 21.00 uur plaatsvinden in de ‘Auw Sjoal’. De zaal is vanaf 18.30 uur open en wij ontvangen u met koffie/thee en gebak.Dit is DÉ gelegenheid voor de inwoners van Holtum om te vernemen waar en hoe men in diverse dorpen in Nederland, ook in Limburg, succesvol mee bezig is; namelijk om de afnemende leefbaarheid en vitaliteit van hun dorp, in eigen regie én vertrouwend op eigen kracht, aan te pakken. Gemeenten en overheden beginnen een dergelijke aanpak steeds beter te begrijpen, te stimuleren en te ondersteunen. Dat willen wij graag in het eerste deel door een aantal sprekers, met voorop burgemeester Cox, toelichten. Ongetwijfeld heeft u inmiddels wel wat al iets (meer) van onze werkgroep Holtum 2.0 vernomen. Vanaf het begin van dit jaar hebben wij op verschillende manieren geprobeerd de burgers van Holtum te bereiken. Wij hebben ook al veel enthousiaste reacties teruggekregen en daarom kijken wij met veel vertrouwen uit naar 9 maart. Na de pauze zal onze uit 10 personen bestaande diverse en jonge groep in eendrachtige samenwerking, heel concreet in gaan op de situatie in Holtum. Daarnaast wordt er ingegaan op de mogelijkheden en kansen die wij zien om de leefbaarheid in het dorp te verbeteren. Daarna zullen wij schetsen wat er inmiddels al gedaan en ontwikkeld is, en welke hoofddoelen wij nastreven. Ook presenteren wij een aantal leefbaarheidthema’s, waar ideeën bij gezocht zullen worden om het wonen in, en het gemeenschapsleven van Holtum aantrekkelijker te maken. Tenslotte laten we zien hoe we, na deze dorpsbijeenkomst, verdere stappen willen zetten en nodigen wij de aanwezigen uit om aan te geven wat ze van de aanpak vinden, wat zij zelf de belangrijkste thema’s vinden, en waar ze eventueel zelf over mee zouden willen denken. Na de bijeenkomst is ruimschoots tijd om aan en rond de bar met ons en met elkaar te praten en bespiegelingen over de toekomst van ons mooie dorpje te maken.Wij roepen jong en oud, mannen en vrouwen, langjarige en nieuwe bewoners van Holtum op:Höb Houtem Leef en kóm de 9e nao de Auw Sjoal!

 • Verkiezingen en Referendum

  • door Administrator
  • 02-03-2018

  Woensdag 21 Maart aanstaande verkiezingen van de leden van de gemeenteraad en raadgevend referendum. U komt toch zeker ook? Op welke tijden kunt u stemmen?U kunt stemmen van 7:30 uur tot 21:00 uur. Waar kunt u stemmen?U kunt met uw stempas stemmen in alle stemlokalen in uw gemeente. In Holtum is dit in het Gemeenschapshuis, Kleine Dries 4. Altijd meenemen als u gaat stemmen: Uw stempas Uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs uit Nederland. De geldigheid van deze documenten mag bij het stemmen maximaal 5 jaar zijn verlopen.

 • Eerste Houtemse Gezèt

  • door Administrator
  • 08-02-2018

  De eerste Houtemse Gezèt is een feit. iedere inwoner van Holtum heeft deze vandaag in de brievenbus gekregen. Heeft u hem toch gemist? Lees hem hier.

 • Gratis afval inleveren bij milieuparken

  • door Administrator
  • 31-01-2018

  Heel veel soorten afval kunt u gratis brengen bij de gemeentelijke milieuparken. Weet u welke soorten dit zijn? U kunt er alles over terug vonden op de website van de onze gemeente.  Klik hier

 • Het Anker moet blijven!

  • door Administrator
  • 21-12-2017

  Samen in beweging, toen, nu en in de toekomst! Sportplaza Het Anker, al meer dan 40 jaar een begrip bij ons in de omgeving. In 1975 opgezet als Sport-en recreatiecentrum Het Anker voor u de inwoners van stadsdeel Born en zijn naaste omgeving. Betrokken, kleinschalig, vernieuwend, flexibel en altijd op zoek naar sportieve uitdagingen zijn wij er voor u, onze medemens, de inwoners van onze gemeente.   WIJ ZIJN HET NIET EENS MET HET VOORSTEL VAN DE GEMEENTE  VOORNEMENS HET ANKER TE SLUITEN. WIJ VRAGEN UW STEUN! Like onze actiepagina    , teken de online petitie, vul het formulier in, of kom uw handtekening persoonlijk zetten op de lijst in onze accommodatie! LAAT UW MENING HOREN!

 • DVD Holtum in 1968

  • door Administrator
  • 19-10-2017

  Tijdens de thema-avond “Houtem in de 60’er jaore” op vrijdag 17 november a.s. in gemeenschaphuis “de Aw Sjoal” wordt o.a. de door cineast Adolfs in 1968 gemaakte en door de werkgroep “Houtem Vreuger” samen met filmmaker Paul Cuijpers bewerkte en van geluid voorziene dorpsfilm vertoond. Het staat inmiddels vast dat deze film ook op dvd wordt uitgebracht. Inmiddels is het minimaal benodigde aantal van 100 bestellingen namelijk al bereikt. Behalve de dorpsfilm zal op de dvd ook een speciaal vervaardigd document van ruim zeventig pagina’s met de titel “Houtem in de waereld van de jaore ‘60” worden opgenomen. Het staat vol met teksten, krantenknipsels, foto’s en gedichten (van Leo Meuris) over de roemruchte jaren ’60 en schetst per jaar een mooi beeld van belangrijke gebeurtenissen en een aantal bekende personen in Holtum in perspectief van wat er in de wereld in die periode van 10 jaar zoal plaatsvond. De dvd is aldus een waardevol cultuurhistorisch document voor inwoners en oud-inwoners van het mooie dorpje Holtum. De prijs van deze unieke dvd bedraagt € 12,95. Bestellen is nog mogelijk tot eind oktober, door een e-mail te sturen naar houtemvreuger@gmail.com onder vermelding van uw naam, adresgegevens en telefoonnummer.Uitreiking en betaling vinden plaats aan het einde van de thema-avond op 17 november (ca. 21:30 uur). Mocht u op 17 november verhinderd zijn, dan bezorgen wij de dvd bij u thuis of (indien ver buiten Holtum) sturen we ze op. Wenst u de dvd per post toegestuurd te krijgen, maak dan€ 15,95 over op rekeningnummer NL22RABO0122693698 t.a.v. GTM Suntjens met vermelding van ‘dorpsfilm Holtum’ met uw adresgegevens. De thema-avond op 17 november start om 19.30 uur. Het programma bevat behalve de vertoning van de door Paul Cuijpers ingeleide dorpsfilm enkele nostalgische liedjes, gezongen door het zangkoor van Holtum, en vertelde anekdotes aan de hand van foto’s over de in de jaren ’60 zeer succesvolle schutterij St. Martinus en fanfare Juliana. Tijdens de pauze en na afloop is er genoeg tijd voor ontmoeting en om samen te vieren en na te keuvelen over wat Holtum vroeger was.De avond is gratis toegankelijk. Het belooft een drukbezochte avond te worden, het is dus raadzaam om tijdig aanwezig te zijn. De zaal gaat open om 18.45 uur.

 
 
 
 
 
 
 
 


Dorpsplatform Holtum