Werkgroep Dorpsfeest

Omschrijving:

Het dorpsfeest in Holtum is een evenement, georganiseerd door en voor de inwoners van Holtum. Centraal in dit evenement is de mogelijkheid voor inwoners van Holtum om elkaar te ontmoeten en samen een gezellige middag/avond door te brengen.

 

De 5de editie van het dorpsfeest Holtum: een groot succes!

Op zaterdag 26 augustus was de 5de editie van het dorpsfeest in Holtum. Een evenement, georganiseerd door en voor de inwoners van Holtum. Centraal in dit evenement is de mogelijkheid voor inwoners van Holtum om elkaar te ontmoeten en samen een gezellige middag/avond door te brengen. Dit jaar is ervoor gekozen om het feest te organiseren op het onlangs gerealiseerde landschapspark D’n Dreesj.

Al vroeg in de ochtend waren er vele vrijwilligers op de been om het feestterrein in orde te maken. De grote tent van kindervakantiewerk Buchten/Holtum stond er al van vrijdagavond. De bar werd ’s morgens opgezet en ingericht, de verlichting opgehangen, de tafels, banken en het springkussen werden neergezet en binnen enkele uren was het landschapspark omgetoverd tot een heus feestterrein.

Rond 15:00 was het festivalterrein geopend en kwamen de eerste bezoekers langzaam binnendruppelen. De weergoden waren ons gunstig gezind, 28 graden en geen druppel regen, daar konden we vooraf alleen maar van dromen. Rond 16:30 was het al aardig druk en zat de stemming er al goed in. Om 17.00 werd de 5de editie van het dorpsfeest officieel geopend door wethouder Pieter Meekels en de voorzitter van het dorpsfeest, Marcel Claessens.

De opening was tevens de start van de barbecue, de aanwezigen konden zich tegoed doen aan al het lekkers dat de barbecue te bieden had. Nadat iedereen een hapje had gegeten was het tijd voor wat vertier. Coen Janssen, een Limburgse zanger met voornamelijk liedjes van bekende Limburgse artiesten, wist de bezoekers in beweging te krijgen en zong de ene Limburgse hit na de andere. DJ Ger Pepels die de hele dag al voor de muziek zorgde, maakte de laatste uurtjes vol met allerlei leuke deuntjes. Om 23.00 was het helaas alweer afgelopen. De vele vrijwilligers die om 23:00 nog aanwezig waren, staken de handen uit de mouwen en rond 00.30 kon je nauwelijks nog zien dat er een feest was geweest. We kunnen met z’n allen terugkijken op een geslaagd dorpsfeest. De organisatie zou dan ook graag alle sponsoren, vrijwilligers en bezoekers willen bedanken, want zonder hen had deze 5de editie nooit kunnen slagen.

Holtum bedankt, namens de organisatie van het dorpsfeest Holtum (Serge Tummers, Truus Bokken, Ralph Smeets en Marcel Claessens).

 
 
 
 
 
 
 


Dorpsplatform Holtum