• banners/banner-nedcar.jpg
  • banners/banner-herontwikkeling-locatie-munnikstraat.jpg
  • banners/banner-windmolenpark-holtum-noord.jpg
  • banners/banner-lbhf.jpg

Het Dorpsplatform is de overkoepeling van diverse werkgroepen welke te maken hebben met leefbaarheid in Holtum.. De diverse initiatieven hieromtrent welke al liepen zijn samengevoegd om als eenheid samen aan het thema en belang van leefbaarheid te werken. We doen dit al ruim 20 jaar.

      Nieuwsitems:

Terug

Volksdansen in Holtum

  • door 't bestuur
  • 19-05-2018

“Ecsplore” (mogelijk gemaakt door de gemeente Sittard-Geleen) organiseert in het kader van “meer bewegen voor ouderen”,  diverse bewegingsactiviteiten voor 55 plussers, waaronder “volksdansen”.

“Volksdansen” is een zeer ruim begrip en bestaat uit dansen uit alle landen van de wereld. Het is zeer afwisselend door de diverse passen, figuren en tempo’s. Men danst op verschillende manieren: in een kring , op rijen of met paren. De docent maakt gebruik van originele internationale muziek uit onder meer Verenigde Staten, Engeland, Slavische Staten, Rusland, Griekenland, enz.  Hierdoor komen zeer veel dansen aan bod zoals b.v. line dance, wals, tango, enz.

Door de laagdrempeligheid is het voor iedereen die van dansen, bewegen op muziek en gezelligheid houdt, een aanrader.

De lessen worden gegeven door een gediplomeerde lerares.

 Loop eens binnen om gratis een les volksdansen mee te doen.

In Holtum op elke dinsdagmiddag van 15.00 – 16.00 / 16.15 uur in gemeenschapshuis “De Auw Sjoal”.   

 

Iedere inwoner van de gemeente Sittard-Geleen kan meedoen. Men hoeft dus niet persé uit Holtum te zijn.  Dus, mocht u een vriend / vriendin uit een naburig dorp / stad willen meebrengen, is dit geen probleem. De kosten bedragen momenteel  25,12 Euro per kwartaal

 

Voor meer informatie of aanmelden kunt u terecht bij:

G. Wagemans-Kremer, tel. 046 – 48 53 552

Of via Ecsplore tel. 046 – 475 72 61

 
 
 
 
 
 
 
 


Dorpsplatform Holtum