Theatergezèlsjap "De Houtumse Revue"

Omschrijving:

In 1981 is de Houtumse Revue opgericht als gevolg van de onvrede die er heerste over de hoge prijzen, die betaald werden aan carnavalsartiesten die de carnavalszittingen van CV de Katers in Holtum opluisterden. Ook stoorden veel Holtummers zich aan de Hollandse schlagers, die in het gemeenschapshuis van Holtum ten gehore werden gebracht. 

Dit moet een dorp toch ook zelf kunnen. En beter ook, dachten John Stoffels, Jacques Stel en Piet Berkers destijds. De carnavalsvereniging zegde haar medewerking toe en dit resulteerde in een schriftelijke oproep aan alle Holtummers. Maar liefst 30 mensen gaven zich op om mee te doen. De eerste ledenvergadering vond plaats op 20 november 1981. Theatergezelschap “De Houtumse Revue” was geboren.

Schrijvers van het eerste uur waren Frits en John Stoffels, Anny Kerstjens en Jacques Stel. Tjeu Houben (later meervoudig finalist buutekampioenschap en een keer zelfs Limburgs kampioen) zou zelf een buut schrijven en die ook op de planken brengen. De liedjes werden geschreven door Jacques Stel, gearrangeerd door Laurens Heijdendaal en begeleid door de toenmalige Katerkapel. De regie en dagelijkse leiding was in handen van John Stoffels, later opgevolgd door Jacques Stel en een professionele regisseur.

De decorploeg werkte onder leiding van Frans Kerstjens, later opgevolgd door Hub Sanders die ook een aantal jaren (2003 – 2008) voorzitter was. Vanaf 2008 stond de decorploeg onder leiding van Wil Gijsen en vanaf 2011 onder gezamenlijke leiding van Wil Gijsen en Hub Sanders. Nog altijd mag gezegd worden dat de decors in Holtum oogstrelend en uiterst functioneel zijn. Iedereen die ooit eens een bezoek heeft gebracht aan De Houtumse Revue zal kunnen beamen dat de decors er werkelijk schitterend uit zien.

Ook de kostuums werden met het jaar mooier. De naaiploeg stond jaren lang onder deskundige leiding van Magda van den Berk en later van Marlien van Heugten. De kostuums oogsten tot ver in de omtrek grote bewondering.

Het voorzitterschap werd in 2008 overgenomen door Jacques Stel en in 2010 door John Stoffels. In 2017 vond een forse verjonging plaats binnen het bestuur. Kay Verheijen werd in dat jaar voorzitter. Koen Bothmer werd aangesteld als productieleider. Ook werden een aantal nieuwe schrijvers aangetrokken. Het huidige schrijverscollectief bestaat uit Leny Keularts, Anita Coenen, Job Arets, Kevin Noblesse, Ria Martens en Koen Bothmer.

Het ledenaantal van het gezelschap bestaat inmiddels uit circa 70 leden. Het bezoekersaantal is in de loop der jaren enorm gestegen door het schitterende samenspel van zang, dans en humoristische sketches die noch kwetsend, noch ordinair van opzet zijn.

 
 
 
 
 
 
 


Dorpsplatform Holtum