• banners/banner-nedcar.jpg
  • banners/banner-herontwikkeling-locatie-munnikstraat.jpg
  • banners/banner-windmolenpark-holtum-noord.jpg
  • banners/banner-lbhf.jpg

Het Dorpsplatform is de overkoepeling van diverse werkgroepen welke te maken hebben met leefbaarheid in Holtum.. De diverse initiatieven hieromtrent welke al liepen zijn samengevoegd om als eenheid samen aan het thema en belang van leefbaarheid te werken. We doen dit al ruim 20 jaar..

      Nieuwsitems:

Terug

Sint Maartenfeest Holtum – Buchten

  • door 't bestuur
  • 27-10-2018

Sint Maarten, vrolijke kinderstemmen, gekleurde lampionnen of een uitgeholde suikerbiet en het ontsteken van het Sint Maartensvuur. De herdenking van Sint-Martinus, een soldaat die lang geleden de helft van zijn mantel aan een arme bedelaar gaf die het koud had.

Op maandag 12 november zal het Sint Maartensfeest in Holtum en Buchten gevierd worden. Het feest wordt georganiseerd door enkele ouders in samenwerking met Jong Nederland Buchten.

Vanuit beide kerkdorpen zal om 18.30 uur een lampionnenstoet richting de brandstapel aan de Buchterweg vertrekken.

In Buchten zal de stoet vanaf de Buchter Markt onder muzikale begeleiding van de drumband van schutterij Sint Joseph vertrekken. De route ziet er als volgt uit: Buchter Markt – Dorpstraat – Oude baan – Keerweg – Buchterweg.

Vanuit Holtum vertrekt de stoet vanaf de Munnikstraat. Onder begeleiding van het trompettenkorps van Schutterij Sint Martinus. De route is hier als volgt: Munnikstraat – Philips Bentickstraat – Ankersweg – Martensweg – Neil Armstrongstraat – Adelaarstraat – Buchterweg – Paalweg – Maaseikerweg – In ’t Kempke – Gulick-Gelrestraat – Mispelboom – Buchterweg.

Rond 19.00 uur zal uiteindelijk het Sint Maartensvuur ontstoken worden. Voor de kinderen is er een traktatie in de vorm van een beker warme chocomel en een wafel. Deelname is geheel gratis en onder eigen verantwoordelijkheid.

We hopen vele kinderen samen met hun ouder(s), opa’s en oma’s te mogen ontmoeten.

Flyer Sint Maarten

 
 
 
 
 
 
 
 


Dorpsplatform Holtum