• banners/banner_buurtplatform.jpg
  • banners/banner_nieuwsbrief.jpg
  • banners/banner_wg_holtum2.jpg

   

De (toekomstige) leefbaarheid van ons dorp is een thema wat velen van ons zorgen baart. Dat geldt zeker voor de verenigingsmensen in ons dorp en het Buurtplatform, maar ook voor veel andere bewoners.

Voorjaar 2017 heeft het Buurtplatform Holtum (actief sinds 2006) zijn naam gewijzigd in de meer toepasselijke naam Dorpsplatform Holtum. Dit werd met name getriggerd door enkele personele wisselingen in dit platform en het opnemen in de organisatie van een zich Holtum 2.0 noemende werkgroep, die zich in de loop van dit jaar spontaan heeft gevormd.

Als Dorpsplatform zijn we blij met dit nieuwe initiatief. Het past heel goed bij en naast een aantal grote, de leefbaarheid bedreigende, infrastructurele ontwikkelingen rondom Holtum  en de organisatie van het dorpsfeest, die al (veel) langer onze vlag  veel aandacht krijgen.

Met de komst van de nieuwe wergroep Holtum 2.0 heeft ook de website van het Dorpsplatform een ontwikkeling ondergaan. Op deze vernieuwde website (waar u zich tans bevindt) vind u nu de informatie van de 7 werkgroepen, actueel nieuws en diverse informatie omtrent zaken aangaande Holtum en omgeving. 

      Nieuwsitems:

Terug

Gratis computerlessen voor en door inwoners van Holtum!

  • door Administrator
  • 03-01-2019

Een aantal mensen uit Holtum hebben het initiatief genomen om computerlessen te geven voor mensen uit Holtum. De lessen zijn bedoeld voor mensen die nog niet zoveel weten over het gebruik van een computer. De lessen zijn laagdrempelig, zowel jong als oud kan dus deelnemen aan de lessen. Er is echter wel een maximum van acht deelnemers.

Heel belangrijk om te vermelden is dat de computerlessen gratis zijn, alleen de consumpties zijn niet gratis. Er wordt ruim de tijd genomen om de zaken uit te leggen, alles gaat op het gemak en het mag natuurlijk ook best een beetje gezellig zijn.
De lessen gaan onder andere over:

  • Het aan en uitzetten van de computer
  • Wat zie ik allemaal op mijn beeldscherm
  • Gebruik van de muis en het toetsenbord
  • Internet
  • E-mail

Ook voor degene die wel al iets weten over het gebruik van een computer kunnen de lessen interessant zijn. Er kan namelijk worden ingespeeld op de behoefte van de individuele kandidaten. Voorop staat wel dat de lessen vooral bedoeld zijn voor mensen die niet zo ervaren zijn met het gebruik van een computer.

Wanneer en waar zijn de lessen?
De locatie is gemeenschapshuis “de Auw Sjoal” Kleine Dries 4, 6123 AL in Holtum. De lessen worden gegeven op maandagmiddag vanaf 13.45 uur tot 15.45 uur. Het zijn zeven lessen en de lesdagen zijn op 4, 11, 18 en 25 februari en 11, 18 en 25 maart.

Benodigdheden
Je dient je eigen laptop of tablet mee te nemen (gratis Wifi is aanwezig).

Hoe kun je je aanmelden?
Je kunt je aanmelden door contact op te nemen met Dhr. Elands. Dit kan telefonisch op nummer 06-14913976 of door een mail te sturen naar f2hchris.elands@hetnet.nl.

 
 
 
 
 
 
 
 


Dorpsplatform Holtum