• banners/banner-nedcar.jpg
  • banners/banner-herontwikkeling-locatie-munnikstraat.jpg
  • banners/banner-windmolenpark-holtum-noord.jpg
  • banners/banner-lbhf.jpg

Het Dorpsplatform is de overkoepeling van diverse werkgroepen welke te maken hebben met leefbaarheid in Holtum.. De diverse initiatieven hieromtrent welke al liepen zijn samengevoegd om als eenheid samen aan het thema en belang van leefbaarheid te werken. We doen dit al ruim 20 jaar.

      Nieuwsitems:

Terug

DVD Holtum in 1968

  • door 't bestuur
  • 19-10-2017

Tijdens de thema-avond “Houtem in de 60’er jaore” op vrijdag 17 november a.s. in gemeenschaphuis “de Aw Sjoal” wordt o.a. de door cineast Adolfs in 1968 gemaakte en door de werkgroep “Houtem Vreuger” samen met filmmaker Paul Cuijpers bewerkte en van geluid voorziene dorpsfilm vertoond. Het staat inmiddels vast dat deze film ook op dvd wordt uitgebracht. Inmiddels is het minimaal benodigde aantal van 100 bestellingen namelijk al bereikt.

Behalve de dorpsfilm zal op de dvd ook een speciaal vervaardigd document van ruim zeventig pagina’s met de titel “Houtem in de waereld van de jaore ‘60” worden opgenomen. Het staat vol met teksten, krantenknipsels, foto’s en gedichten (van Leo Meuris) over de roemruchte jaren ’60 en schetst per jaar een mooi beeld van belangrijke gebeurtenissen en een aantal bekende personen in Holtum in perspectief van wat er in de wereld in die periode van 10 jaar zoal plaatsvond.

De dvd is aldus een waardevol cultuurhistorisch document voor inwoners en oud-inwoners van het mooie dorpje Holtum. De prijs van deze unieke dvd bedraagt € 12,95. Bestellen is nog mogelijk tot eind oktober, door een e-mail te sturen naar houtemvreuger@gmail.com onder vermelding van uw naam, adresgegevens en telefoonnummer.
Uitreiking en betaling vinden plaats aan het einde van de thema-avond op 17 november (ca. 21:30 uur). Mocht u op 17 november verhinderd zijn, dan bezorgen wij de dvd bij u thuis of (indien ver buiten Holtum) sturen we ze op. Wenst u de dvd per post toegestuurd te krijgen, maak dan
€ 15,95 over op rekeningnummer NL22RABO0122693698 t.a.v. GTM Suntjens met vermelding van ‘dorpsfilm Holtum’ met uw adresgegevens.

De thema-avond op 17 november start om 19.30 uur. Het programma bevat behalve de vertoning van de door Paul Cuijpers ingeleide dorpsfilm enkele nostalgische liedjes, gezongen door het zangkoor van Holtum, en vertelde anekdotes aan de hand van foto’s over de in de jaren ’60 zeer succesvolle schutterij St. Martinus en fanfare Juliana. Tijdens de pauze en na afloop is er genoeg tijd voor ontmoeting en om samen te vieren en na te keuvelen over wat Holtum vroeger was.
De avond is gratis toegankelijk. Het belooft een drukbezochte avond te worden, het is dus raadzaam om tijdig aanwezig te zijn. De zaal gaat open om 18.45 uur.

 
 
 
 
 
 
 
 


Dorpsplatform Holtum